Kryddbakad laxsida
Ingredienser
- 1 bit lax à ca 1 kg Ca 1 kg
- Panko (eller ströbröd) 40 g
- Krossat fänkålsfrö 1 msk
- Krossat dillfrö 1 msk
- Finhackad dill 1 msk
- Citron 1 st
- Smör 40 g
- Salt Efter smak
Steg
1. Värm ugnen till 150º C (varmluft).
2. Lägg ner laxen med skinnsidan nedåt och salta den.
3. Blanda pankon med fänkålsfrö, dillfrö och dillen. Finriv ner det yttersta skalet av citronen och blanda runt.
4. Strö kryddbrödet över laxen och lägg på små klickar av smöret.
5. Ugnsbaka laxen ca 20 min tills kärntemperaturen är 45º C.
6. Servera gärna den nybakade laxen med en fräsch grönsallad och potatissallad smaksatt med dill.