Strudel är en typisk efterrätt från regionen Trentino Alto Adige, även om receptet ursprungligen kommer ifrån Turkiet. Framgången i Trentino Alto Adige beror delvis på regionens stora antal äppelodlingar. Äpple är en ingrediens som tillsammans med russin, pinjenötter och kanel är ett måste i den här bullens fyllning.
Ingredienser
- Smördeg (fryst) 250 g
- Matlagningsäpplen 300 g
- Sultanrussin 50 g
- Strimlat apelsinskal 1
- Marmelad 50 g
Steg
1. Tina smördegen och kavla ut den till en rektangel (30x25 cm) med en brödkavel.
2. Blötlägg sultanrussinen i varmt vatten. Skala och skiva äpplena.
3. Lägg äpplena mitt i och längs med hela smördegen. Häll av och torka sultanrussinen. Sprid ett jämnt lager av russin, rivet apelsinskal och marmelad över äpplena.
4. Vik smördegen på mitten och nyp ihop ändarna för att försluta den runt ingredienserna.
5. Låt äppelstrudeln glida ner på den smörjda crisp®-tallriken och pensla ytan med en skvätt mjölk. Grädda genom att använda crisp®-funktionen i 10-12 minuter.