Ett recept där olika konsistenser för fram en sensorisk upplevelse redan innan servering

Ingredienser
- Risblandning 180 g
- Sojadryck 180 g
- Socker 2 smsk
- Margarin 120 g
- Farinsocker 160 g
- Mjöl 360 g
- Ägg 1
- Jäst 1/2 liten påse
- Pulveriserad matcha 2 msk
- Chokladchips 100 g
Steg
1.
Tillsätt rismjölet, strösockret och sojadrycken i en mikrovågssäker skål under omrörning
2.
Sätt in skålen i mikrovågsugnen och tillaga på 750W i 3 minuter
3.
Låt svalna
1.
![Matcha och mochi kakor - step1]()

2.
![Matcha och mochi kakor - step2]()

3.
![Matcha och mochi kakor - step3]()

4.
Knåda resten av ingrediensen i en skål
5.
Forma 12 små bollar med den kalla risblandningen
6.
Forma ytterligare 12 små bollar av matchablandningen och platta ut dem till skivor.
4.
![Matcha och mochi kakor - step4]()

5.
![Matcha och mochi kakor - step5]()

6.
![Matcha och mochi kakor - step6]()

7.
Lägg lite risblandning i mitten av varje matcha-skiva och stäng dem för att skapa kakor.
8.
Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
9.
Ställ in ugnen på funktionen "Kakor" och tryck på Start.
7.
![Matcha och mochi kakor - step7]()

8.
![Matcha och mochi kakor - step8]()

9.
![Matcha och mochi kakor - step9]()

10.
Sätt in plåten i ugnen och grädda i cirka 12 minuter.
12.
![Matcha och mochi kakor - step12]()

11.
![Matcha och mochi kakor - step11]()

10.
![Matcha och mochi kakor - step10]()
