Ett recept där olika konsistenser för fram en sensorisk upplevelse redan innan servering
Ingredienser
- Risblandning 180 g
- Sojadryck 180 g
- Socker 2 smsk
- Margarin 120 g
- Farinsocker 160 g
- Mjöl 360 g
- Ägg 1
- Jäst 1/2 liten påse
- Pulveriserad matcha 2 msk
- Chokladchips 100 g
Steg
1. Tillsätt rismjölet, strösockret och sojadrycken i en mikrovågssäker skål under omrörning
2. Sätt in skålen i mikrovågsugnen och tillaga på 750W i 3 minuter
3. Låt svalna
1.
2.
3.
4. Knåda resten av ingrediensen i en skål
5. Forma 12 små bollar med den kalla risblandningen
6. Forma ytterligare 12 små bollar av matchablandningen och platta ut dem till skivor.
4.
5.
6.
7. Lägg lite risblandning i mitten av varje matcha-skiva och stäng dem för att skapa kakor.
8. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
9. Ställ in ugnen på funktionen "Kakor" och tryck på Start.
7.
8.
9.
10. Sätt in plåten i ugnen och grädda i cirka 12 minuter.
12.
11.
10.