Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost
Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost
Kopiera länken till urklipp
Förmåga
Lätt
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
8 personer
Mer vegetariskt på julbordet? Denna färgsprakande rätt med bakade morötter, senapsdressing och västerbottensost är perfekt att servera på olika typer av buffér.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Morötter
500 g
Apelsin
1
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad persilja
2 msk
Olivolja och salt
Senapsdressing:
Svensk senap
2 msk
Äppelcidervinäger
2 tsk
Neutral olja
3 msk
Salt
Till servering:
Västerbottensost
100 g
Steg
1.
Vispa ihop senap, vinäger och en nypa salt i en bunke. Tillsätt sedan oljan långsamt under vispning.
2.
Sätt ugnen på 250 C varmluft.
3.
Skala och skär morötterna i ca 2-centimeters bitar och lägg de i en ugnsfast form.
3.
4.
Finriv det yttersta skalet från apelsinen och pressa över 2 msk saft. Ringla på lite olivolja, salta och blanda runt alltsammans.
5.
Ugnsbaka morötterna 15-20 minuter tills de al dente och fått lite färg.
6.
Låt de svalna något och blanda sedan ner persiljan.
4.
5.
7.
Lägg upp alltsammans på ett fat och ringla över dressingen. Avsluta med att riva över osten.