Mer vegetariskt på julbordet? Denna färgsprakande rätt med bakade morötter, senapsdressing och västerbottensost är perfekt att servera på olika typer av buffér.
Ingredienser
- Morötter 500 g
- Apelsin 1
- Riven färsk ingefära 1 msk
- Hackad persilja 2 msk
- Olivolja och salt
- Senapsdressing:
- Svensk senap 2 msk
- Äppelcidervinäger 2 tsk
- Neutral olja 3 msk
- Salt
- Till servering:
- Västerbottensost 100 g
Steg
1. Vispa ihop senap, vinäger och en nypa salt i en bunke. Tillsätt sedan oljan långsamt under vispning.
2. Sätt ugnen på 250 C varmluft.
3. Skala och skär morötterna i ca 2-centimeters bitar och lägg de i en ugnsfast form.
3.
4. Finriv det yttersta skalet från apelsinen och pressa över 2 msk saft. Ringla på lite olivolja, salta och blanda runt alltsammans.
5. Ugnsbaka morötterna 15-20 minuter tills de al dente och fått lite färg.
6. Låt de svalna något och blanda sedan ner persiljan.
4.
5.
7. Lägg upp alltsammans på ett fat och ringla över dressingen. Avsluta med att riva över osten.
7.