Krispigt och smakrikt på utsidan, mjukt och gott inuti. Auberginerullader är en enkel rätt som imponerar med smakstrukturen: lager på lager avslöjar de nya smaker, den ena mer smakrik än den andra.
Ingredienser
- En stor aubergine 1
- Skinka 120 g
- Trådig ost 60 g
- Basilika några blad
- Ägg 2
- Ströbröd efter smak
- Extra virgin olivolja efter smak
Steg
1. Tvätta till att börja med auberginen, ta bort stjälken och skär i tunna skivor på längden med en mandolin, en osthyvel eller en vass kniv.
(ca 8 skivor)
2. Skär sedan osten i skivor.
3. Linda osten och ett basilikablad runt en skinkskiva, gör små rullader och lägg en av dem i varje skiva aubergine.
4. Vik därefter varje fylld skiva på mitten och säkra med en eller två tandpetare.
5. Doppa först skivorna i äggsmeten, rulla dem sedan i ströbröd.
6. Slå på spisen och sätt en stor gryta på den med en generös mängd extra virgin olivolja.
7. Fritera rulladerna i ca 180 grader tills de är gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och ät dem rykande varma.