Rester i kylskåpet? Rädda dem med vår ambassadör Mattias Larssons recept på bulgurpanna! I den här rätten använder du de grönsaker som du har i kylen. Självklart kan du även steka med rester av fisk, kyckling, kött eller charkuterier också.
Ingredienser
- Valfria grönsaker, ex. morot, rotselleri, lök och zucchini 500 g
- Kokt bulgur (ca 2 dl okokt) 6 dl
- Balsamvinäger 2 msk
- Ägg 4
- Strimlad basilika 2 msk
- Olivolja, salt och svartpeppar
- Fetaostcreme
- Fetaost 100 g
- Creme fraiche 2 dl
- Finstrimlad basilika 2 msk
- Salt och svartpeppar
Steg
1. Skär grönsakerna i 1 centimeters tärningar. Stek sedan grönsakerna i olivolja på medelhög temperatur tills de är lätt brynta och med ett lagom tuggmotstånd. Tillsätt bulguren och stek vidare ett par minuter. Slå på balsamvinägern och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Stek äggen sunny side up i olivolja på medelhög temperatur.
3. Smula fetaosten och blanda ihop alla ingredienser till cremen.
4. Lägg upp bulgurpannan på 4 tallrikar och toppa med äggen och lite basilika. Servera med den goda fetaostcremen.