Gör julgodiset i mikron! Chokladbräck är ett enkelt godis som kan varieras i det oändliga. Vi använde både mörk och vit choklad och toppade med torkade aprikoser, hasselnötter och mandel.
Ingredienser
- Mörk choklad 200 g
- Vit choklad 100 g
- Smör 5 g
- Topping
- Valfria nötter, torkad frukt, karameller osv
Steg
1. Grovhacka mörk choklad och lägg i en mikrotålig skål tillsammans med smör.
2. Kör på låg temperatur i mikrovågsugnen under korta intervaller, rör om mellan gångerna tills du har en slät chokladkräm.
3. Upprepa med den vita chokladen.
1.
3.
4. Grovhacka topping.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, ca 20 x 20 cm.
6. Häll den mörka chokladen på brickan och jämna till. Ringla den vita chokladen ovanpå.
5.
6.
7. Strö över topping, ställ in i kylen för att stelna.
8. Skär eller knäck chokladen i mindre bitar. Förvara i kyl.
8.