Ett recept med färgglada ingredienser som hyllar lycka och gott humör
Ingredienser
- Mjöl 300 g
- Yoghurt 50 g
- Jäst 10 g
- Kardemumma 1 tsk
- Olivolja 20 ml
- Vatten 230 ml
- Paprika 100 g
- Körsbärstomater 150 g
- Rökt lax 100 g
- Färskost 50 g
- Ruccola 50 g
- Havssalt en nypa
Steg
1. Häll mjölet i en skål, tillsätt jäst, yoghurt, salt och olja
2. Smula ner kardemumman med händerna i mjölet
3. Tillsätt vattnet, blanda med en sked och knåda kort
1.
4. Täck med en bakduk och låt den jäsa ca 2 timmar
5. När du är klar, vänd ner degen i en form som är klädd med bakplåtspapper och olja
6. Garnera toppen med halverade gula körsbärstomater, paprika och rosmarin
4.
6.
7. Sätt in focaccia i ugnen och fyll ugnens tank med vatten
8. Välj 6TH SENSE-fuktionen, sedan Pizza och ställ in ångnivån på låg nivå i 25 minuter
9. När focaccian är klar, skär den i bitar och garnera med färskost, rökt lax och ruccolasallad
8.
9a.
9b.