Pumpa och glutenfritt är en perfekt kombo för alla som vill ha en lätt men ändå mättande frukost. De här pannkakorna gör det lättare att stiga upp, även om det blev sent kvällen före.
Ingredienser
- Potatismjöl 70 g
- Pumpa 100g
- Ägg 3
- Bakpulver 2 tsk
- Agavesirap 50 g
- Kokosmjölk 80 ml
- Rostade mandlar 50 g
- Bär 150 g
Steg
1. Riv pumpan fint i en skål
2. Tillsätt ägg, socker och potatismjöl
3. Tillsätt jästen och kokosmjölken och rör ihop
2.
3.
4. Häll vatten i avsedd öppning i ugnen
5. Sätt på ugnen och välj bakfunktionen
6. Pensla ugnens droppbricka med olja och för in den i utrymmet
4.
5.
6.
7. När temperaturen har uppnåtts tar du ut brickan och klickar ut smeten i 6 små högar med hjälp av en slev
8. Sätt in brickan i ugnen igen och grädda i ca 8 minuter
9. När pannkakorna är genomgräddade tar du ut brickan ur ugnen
7.
8.
9.
10. Lägg upp på tallrikar och garnera med bär
11. Servera med agavesirap, torkad frukt och bär
10.
11.