Perfekt både till frukost och eftermiddagsfikat. Havrekakorna är både slående goda och lätta. Enkla att göra och en njutning för alla.
Ingredienser
- Smör eller margarin 50 g
- Havregryn 25 g
- Mjöl 55 g
- Socker 65 g
- Bakpulver 1 nypa
- Grädde 1 tesked
- Sirap 3-4 matskedar
- Bakpapper -
Steg
1. Smält smöret i ett täckt, mikrovågssäkert kärl i 1½ -2 minuter på 350 W. Tillsätt de andra ingredienserna när smöret har smält och rör försiktigt tills det bildas en slät deg.
2. Klipp ut 3 rundlar ur ett bakplåtspapper. Kontrollera att rundlarna har samma diameter som crisp®-tallriken. Placera ett av dessa papper på crisp®-tallriken i förberedelse för första satsen kakor.
3. Dela upp kakmixen i tre lika stora portioner. Rulla degen i varje portion till sex lika stora bollar. Lägg ut dem i en cirkel på rundeln av bakplåtspapper och platta till varje boll något. Placera crisp®-tallriken i mikrovågsugnen och grädda genom att använda crisp®-funktionen i 3-4 minuter tills kakorna får en ljust gyllene färg.
4. Tag bort bakplåtspappret med kakorna från crisp®-tallriken och låt kakorna svalna på ett platt underlag.
5. Baka den andra och den tredje satsen kakor på samma sätt, men minska tillagningstiden med 1 minut.