När vi talar om vaniljdessert är det första vi tänker på pannacotta, en pudding född i Piemonte, men som nu är världsberömd. Det betyder inte att den inte längre kan förvåna: en tesked snabbkaffe räcker för att skapa en smaskig version.
Ingredienser
- Vispgrädde 1/2 l
- Socker 80 g
- Snabbkaffe 1 msk
- Gelatinblad 10 g
- Hel kardemumma 2
- Vanilj 1 stång
- Wafers
Steg
1. Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten.
2. Sätt kastrullen på hällen.
3. Häll grädden i kastrullen med sockret, kardemummastången och vaniljstången delad på mitten.
4. Låt det koka upp.
5. Tillsätt det avrunna och pressade gelatinet och snabbkaffet
6. Häll blandningen i formarna, låt den svalna och ställ den i kylen i minst 2 timmar.
7. Servera panacottan!