När vi talar om vaniljdessert är det första vi tänker på pannacotta, en pudding född i Piemonte, men som nu är världsberömd. Det betyder inte att den inte längre kan förvåna: en tesked snabbkaffe räcker för att skapa en smaskig version.
![Kaffe- och Kardemummapanacotta ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/95737f31-de59-4369-910f-5eb96eeeb9fa/jsind9/std/400x0/b2f30b69-coffee_and_cardamom_panna_cotta-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Vispgrädde 1/2 l
- Socker 80 g
- Snabbkaffe 1 msk
- Gelatinblad 10 g
- Hel kardemumma 2
- Vanilj 1 stång
- Wafers
Steg
1. Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten.
2. Sätt kastrullen på hällen.
3. Häll grädden i kastrullen med sockret, kardemummastången och vaniljstången delad på mitten.
4. Låt det koka upp.
5. Tillsätt det avrunna och pressade gelatinet och snabbkaffet
6. Häll blandningen i formarna, låt den svalna och ställ den i kylen i minst 2 timmar.
7. Servera panacottan!