Detta ovanliga och unika recept kommer säkerligen att imponera som en läcker aptitretare, eftersom det kombinerar den delikata, smuliga konsistensen av den franska tarte tatinen med den naturliga sötman av lök, tillagad med ett stänk av socker.
Ingredienser
- Mördeg 250 g
- Brynt lök 3
- Smör 30 g
- Strösocker 3 msk
Steg
1. Skala och skiva löken.
2. Strö botten av den speciella Crispplattan med socker, tillsätt sedan hackat smör och skivad lök. Grädda i 6 min genom att ställa in mikrovågsugnen på Crisp.
3. Ta ut den och låt svalna något, kavla sedan ut mördegen till ett tunt lager och lägg den över löken.
4. Sätt in Crispplattan i mikron, välj Crisp och ställ in tillagningstiden på 15 min.
5. När den är klar, vänd Crispplattan upp och ner på en stor tallrik och servera skivad, garnerad med ätbara blommor arrangerade på ena sidan av tallriken.