Gourmetversionen av en fantastisk klassisk rätt med en balanserad kombination av smördeg och grädde serverad i små läckra portioner, prydd med blommor och garnerad med extra färska hallon.
Ingredienser
- Smördeg 150 g
- Äggulor 4
- Majsstärkelse 30 g
- Strösocker 60 g
- Florsocker 2 msk
- Hallon 50 g
- Vaniljstång 1
- Mjölk 200 ml
- Citron 1/2
Steg
1. Vispa äggulorna med sockret i en bunke tills det är poröst och skummande.
2. Tillsätt maizena och blanda väl.
3. Tillsätt mjölken, vaniljstången och citronskalet och blanda väl till en slät smet.
4. Täck skålen med plastfolie som är lämplig för tillagning i mikrovågsugn och ställ in den i mikrovågsugnen: ställ in på 750 W i 2 min för 2 portioner, 4 min för 4 portioner.
5. Kavla under tiden ut smördegen och skär den i ca 1 finger breda rektanglar.
6. Lägg rektanglarna på den speciella Crispplattan och strö över florsocker.
7. Sätt in Crispplattan i mikron, välj Crisp och ställ in tillagningstiden på 11 min.
8. När smördegen är tillagad, montera ihop kakan genom att arrangera lager av grädde omväxlande med lager av smördeg placerade horisontellt på plåten. Garnera sedan med hallon och täck med små ätbara blommor.