Julens godaste glögg gör du själv. Vår ambassadör Mattias Larsson lagar snabbt och enkelt en kryddig och smakrik glögg på sin Whirlpool induktionshäll. Prova du med!
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Apelsin
1/2
Ingefära
25 g
Kardemummakärnor
2 tsk
Enbär
5
Kryddnejlikor
5
Kanelstång
1 bit
Strösocker
1 1/2 dl
Rödvin
75 cl
Steg
1.
Tvätta apelsinen och skala av det yttersta skalet. Skala och skiva ingefäran.
2.
Krossa kardemumman, enbären, kanelstången och nejlikorna lite lätt.
3.
Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med sockret och vinet.
1a.
1b.
3.
3b.
4.
Värm upp försiktigt under omrörning tills temperaturen är 60 C.
5.
Häll då över glöggen i en tillbringare, burk eller skål. Låt den svalna och täck den sedan med plast. Låt glöggen stå i kyl över natten.
6.
Sila bort kryddorna och värm upp glöggen på nytt vid servering.