Fånga känslan av sommaren och alla dess färger med detta recept på gazpacho. Receptet är baserat på grönsaker som har blancherats lätt och kylts ned i vatten och is för att bevara sina vackra färger.
Ingredienser
- Rödbeta 200 g
- Morot 100 g
- Grön paprika 50 g
- Tomat 200 g
- Äpplecidervinäger 30 ml
- Extra virgin olivolja 4 matskedar
- Salt
Steg
1. Placera 2 kastruller fulla med vatten på induktionshällen
2. Salta lätt och välj funktionen "Koka"
3. Skala morötterna och skär dem i skivor
1.
2.
3.
4. Lägg dem i det kokande vattnet
5. Skär paprikorna i strimlor och sedan i bitar och doppa dem i den andra grytan
6. Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål med kallt vatten och is
4.
5.
6.
7. Upprepa samma process med rödbetorna
8. Skär botten på tomaterna och doppa dem i 1 minut i vattnet
9. Häll av vattnet och lägg över i isvatten
7.
8.
9.
10. När grönsakerna är kalla, ta bort skalet
11. Häll av vattnet från rödbetorna och lägg dem åt sidan
12. Blanda grönsakerna med vinäger, olja, en nypa salt och 2 iskuber
10.
11.
12.
13. Lägg lager för lager i glasen med hjälp av en sked för att blanda färgerna och servera
13.