Fånga känslan av sommaren och alla dess färger med detta recept på gazpacho. Receptet är baserat på grönsaker som har blancherats lätt och kylts ned i vatten och is för att bevara sina vackra färger.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Rödbeta
200 g
Morot
100 g
Grön paprika
50 g
Tomat
200 g
Äpplecidervinäger
30 ml
Extra virgin olivolja
4 matskedar
Salt
Steg
1.
Placera 2 kastruller fulla med vatten på induktionshällen
2.
Salta lätt och välj funktionen "Koka"
3.
Skala morötterna och skär dem i skivor
1.
2.
3.
4.
Lägg dem i det kokande vattnet
5.
Skär paprikorna i strimlor och sedan i bitar och doppa dem i den andra grytan
6.
Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål med kallt vatten och is
4.
5.
6.
7.
Upprepa samma process med rödbetorna
8.
Skär botten på tomaterna och doppa dem i 1 minut i vattnet
9.
Häll av vattnet och lägg över i isvatten
7.
8.
9.
10.
När grönsakerna är kalla, ta bort skalet
11.
Häll av vattnet från rödbetorna och lägg dem åt sidan
12.
Blanda grönsakerna med vinäger, olja, en nypa salt och 2 iskuber
10.
11.
12.
13.
Lägg lager för lager i glasen med hjälp av en sked för att blanda färgerna och servera