Klassiskt julgodis i ny tappning – denna härliga mintkyss-chokladkaka är en riktig favorit. Mint har en fräsch och lätt smak som går ihop utmärkt med chokladen. Prova du med!
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Kallt starkt kaffe
1 ¾ dl
Kakao
1 ½ dl
Crème fraiche
1 dl
Vetemjöl
(210 g) 3 ½ dl
Bakpulver
1 ½ tsk
Bikarbonat
½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
2 krm
Smör, rumsvarmt
175 g
Strösocker
1 ½ dl
Farinsocker
1 dl
Ägg
2
Glasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
20 g
Pepparmintsarom
1 ½ tsk
Topping:
Chokladknappar
Steg
1.
Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme.
2.
Klä en brödform ca 1 1/2 liter med bakplåtspapper.
3.
Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche i en bunke.
1.
4.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
5.
Vispa smöret 2–3 minuter med vinge i en assistent med strösocker och farinsocker. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen till en jämn smet.
6.
Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 40-50 min.
7.
Låt kakan svalna helt och ta ut den från formen.
8.
Blanda florsocker, vatten och mintarom i en bunke till en jämn glasyr. Häll över kakan och dekorera med chokladknappar.