En klassiker från det indonesiska köket som återbesökts och upplysts i medelhavsstil, perfekt för att dela och tillagas utan ansträngning

Ingredienser
- Ekologiskt kycklingbröst 400 g
- Mandelmjöl 100 g
- Jordnötssmör 2 msk
- Sojasås 2 msk
- Schalottenlök 2
- Lime 1
- Havssalt
- Bambuspett 8
- Solrosolja 4 msk

Steg
1.
Skär kycklingen i långa tunna strimlor
2.
Trä upp kycklingstrimlorna på pinnarna
3.
Häll mandelmjölet i en skål
1.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step1]()

2.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step2]()

3.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step3]()

4.
Tillsätt jordnötssmör och sojasås
5.
Finhacka schalottenlöken och tillsätt den i blandningen
6.
Använd en sked och täck spetten med mandel- och jordnötsgrädden
4.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step4]()

5.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step5]()

6.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step6]()

7.
Lägg spetten på den dedikerade Crisp Fry-plattan
8.
Sätt in Crisp Fry-plattan i mikrovågsugnen
9.
Ställ in Crisp Fry-funktionen, ange vikten och tryck på Start för att starta tillagningen
7.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step7]()

8.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step8]()

9.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step9]()

10.
Vispa under tiden limesaften med oljan och saltet
11.
Ta ut spetten när de är tillagade och färdiga
12.
Servera med ett stänk havssalt och limesås
10.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step10]()

11.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step11]()

12.
![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step12]()
