Här har vi gjort en klassisk margherita med mozzarella och basilika men det går lika bra att toppa med dina favoriter. Vi valde att kalljäsa degen eftersom det ger en smidigare och mer lätthanterlig pizzabotten. Om du vill baka degen direkt ska du dubbla mängden jäst, använda ljummet vatten och låta degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 45 minuter. Följ därefter steg 6.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst
25 g
Vatten, kallt
5 dl
Olivolja
2 msk
Socker
1 tsk
Vetemjöl
5 dl
Durumvetemjöl
4 dl
Salt
1 tsk
Tomatsås:
Olivolja
1 msk
Hela tomater 1 burk
ca 400 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Topping:
Mozzarella
200 g
Färsk basilika
1 kruka
Olivolja
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Steg
1.
Lös upp jäst i kallt vatten.
2.
Tillsätt olja, socker och det mesta av mjölet. Blanda samman.
3.
Tillsätt salt och resten av mjölet. Knåda till en smidig deg som släpper från kanterna. Drygt 10 minuter för hand eller fem minuter med maskin.
4.
Plasta in och ställ i kylen över natten.
5.
Grovhacka tomaterna och häll i en kastrull med olja, socker och peppar. Låt sjuda på medelvärme tills såsen tjocknat något.
6.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar. 7. Tryck ut eller kavla ut varje degbit till runda pizzor som får plats i Crisp-pannan.
7.
Förvärm pannan på DualCrisp i 2 minuter.
8.
Ta ut den varma pannan och lägg i en pizzabotten, bred på tomatsås.
9.
Grädda på DualCrisp i 6-7 minuter tills kanterna känns något krispiga. Kolla då och då och öka eller minska tiden.
8.
10.
Ta ut pizzan och lägg på mozzarella.
11.
Ställ in grillgallret och pannan, grädda med Grill i ca 3 minuter eller tills osten smält och börjar få färg.
12.
Ta ut, ringla över olivolja, mal över svartpeppar och lägg på färsk basilika.