I det här receptet kombineras två av våra favoriter: saffran och kladdkaka. Det bästa av allt? Kakan är klar på 10 minuter och du bakar den i en mikrovågsugn! Vår ambassadör Mattias Larsson bakar en saffranskladdkaka som är perfekt till adventsfikat eller som en härlig dessert under julen.
Ingredienser
- Smör 185 g
- Saffran ½ g
- Vit choklad 300 g
- Ägg 5
- Strösocker 1 ½ dl
- Vetemjöl 3 ¾ dl
- Salt 1 krm
- Flagad mandel 1 dl
- Smör och ströbröd
- Vispgrädde 2-3 dl
- Mortlade kardemummakärnor 2 tsk
Steg
1. Koka upp smör och saffran i en kastrull.
2. Hacka vit choklad och lägg ner i smöret. Rör om tills chokladen smält.
3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med sockret. Blanda ner saffranssmöret i äggvispet och rör sedan ner mjölet och saltet.
3.
4. Smörj och bröa en crisppanna, ca 30 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen. Strö över mandelflagor. Crispa kakan på mikrons crispfunktion i 6 minuter.
6. Lättvispa grädden med kardemumman. Servera grädden till den nybakade kakan.
5.
6.