I det här receptet kombineras två av våra favoriter: saffran och kladdkaka. Det bästa av allt? Kakan är klar på 10 minuter och du bakar den i en mikrovågsugn! Vår ambassadör Mattias Larsson bakar en saffranskladdkaka som är perfekt till adventsfikat eller som en härlig dessert under julen.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Smör
185 g
Saffran
½ g
Vit choklad
300 g
Ägg
5
Strösocker
1 ½ dl
Vetemjöl
3 ¾ dl
Salt
1 krm
Flagad mandel
1 dl
Smör och ströbröd
Vispgrädde
2-3 dl
Mortlade kardemummakärnor
2 tsk
Steg
1.
Koka upp smör och saffran i en kastrull.
2.
Hacka vit choklad och lägg ner i smöret. Rör om tills chokladen smält.
3.
Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med sockret. Blanda ner saffranssmöret i äggvispet och rör sedan ner mjölet och saltet.
3.
4.
Smörj och bröa en crisppanna, ca 30 cm i diameter.
5.
Häll smeten i formen. Strö över mandelflagor. Crispa kakan på mikrons crispfunktion i 6 minuter.
6.
Lättvispa grädden med kardemumman. Servera grädden till den nybakade kakan.