Sobanudlar är en riktig triumf av sensationer som börjar redan från tillverkningen. De är gjorda av en deg baserad på bovete, ofta handgjorda med en lång kavel för att få de karakteristiska nudlarna. De kan kombineras med ett oändligt antal recept som nästan alltid är baserade på grönsaker. Tillagningen av detta recept innehåller flera autentiska bakgrundsljud; skalning, skärning, hackning, skivning, bryning och kokning blir soundtracket till ett mycket välsmakande grönsaksbaserat recept och förvandlar det till en autentisk sensorisk upplevelse.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Sobanudlar
300 g
Morötter
100 g
Rättika
100 g
Salladslök
70 g
Ingefära
30 g
Koriander
1 knippe
Sojasås
50 ml
Risvinäger
20 ml
Solrosolja
4
Steg
1.
Skala moroten och rättikan
2.
Skär dem i smala remsor tillsammans med salladslöken
3.
Skrapa av skalet på ingefäran
1.
2.
3.
4.
Riv ingefäran
5.
Placera stekpannan på induktionshällen och ställ in den på värmenivå 8
6.
Tillsätt grönsakerna och stek i några minuter
4.
5.
6.
7.
Tillsätt sojasås och risvinäger till grönsakerna och stek tills vätskan avdunstar
8.
Placera under tiden en kastrull med vattnet och välj kokfunktionen på induktionshällen
9.
Tillsätt nudlarna i vattnet och låt koka upp
7.
8.
9.
10.
Plocka upp nudlarna med en kökstång, låt dem rinna av och lägg dem i stekpannan med grönsakerna
11.
Blanda ihop med värmen på
12.
Ställ in den automatiska Håll varm-funktionen och låt nudlarna vila
10.
11.
12.
13.
Ta ut limen från kylskåpet och skär den i klyftor
14.
Grovhacka koriandern
15.
Servera nudlarna toppade med koriander och limeklyftor