Fritering och spett är några av våra favoriter i köket. Det här receptet kombinerar dem båda, på ett hälsosamt sätt: med en lätt panering som kombinerar den knapriga kycklingen med färska zucchiniskivor.
Ingredienser
- Tunna skivor av kyckling 8
- Zucchini 3
- Ströbröd efter smak
- Ägg 2
- Basilika, persilja och mejram några blad
- Jordnötsolja att steka i efter smak
Steg
1. Skär zucchinierna mycket tunt.
2. Skär kycklingen i skivor i samma tjocklek som zucchini.
3. Lägg en skiva kyckling ovanpå varje skiva zucchini.
4. Gör paneringen genom att blanda ströbrödet med hackad basilika, persilja och mejram.
5. Rulla zucchiniskivorna till rullar och stick in 3 st för varje spett.
6. Placera spetten först i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet så att det fäster bra.
7. Sätt på hällen och ställ en högsidig kastrull ovanpå.
8. Häll i generöst med jordnötsolja och låt den få en temperatur på 180°.
9. Tillaga spetten tills de är gyllenbruna och servera varma.