Stekt bröd med gräddglaserad svamp, picklad rödlök och frasig grönkål
Stekt bröd med gräddglaserad svamp, picklad rödlök och frasig grönkål
Kopiera länken till urklipp
Förmåga
Lätt
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
4 personer
Vad sägs om en julig toast med gräddkokt svamp, picklad rödlök och frasig grönkål? Det har vår ambassadör Mattias Larsson lagat på sin Whirlpool induktionshäll med flexibla zoner.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Vitt surdegsbröd
4 skivor
Valfri svamp
c:a 300 g (svamp kan väga väldigt olika beroende på om den är torr eller blöt)
Gul lök
½
Vitlöksklyfta
1 liten
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
2 dl
Olivolja, smör, salt och svartpeppar
Frasig grönkål:
Grönkål
50 g
Olivolja och salt
Till servering:
Picklad rödlök
Steg
1.
Sätt ugnen på 150 C varmluft.
2.
Riv bitar av grönkålsbladen från stammen och lägg de på en ugnsplåt och blanda med olivolja och salt.
3.
Ugnsbaka i ca 20 minuter tills de är helt frasiga.
4.
Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Finhacka lök och vitlök.
5.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olja tills den har fått en fin brynt färg.
6.
Lägg ner en klick smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 1 minut.
4.
5.
7.
Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll på grädden och koka ca 2 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
8.
Dela bröden och stek de på medelhög temperatur i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
9.
Lägg upp bröden på 4 tallrikar, lägg på svampen och toppa med picklad rödlök och den frasiga grönkålen.