Det krävs inte mycket för att förbereda en lite annorlunda aperitif. I det här snabba receptet täcker två lager mjukt focacciabröd en smakrik fyllning av grönsaker, en av många möjliga fyllningar som du kan experimentera med.
Ingredienser
- Durumvetemjöl 500 g
- Mjölk 180 ml
- Vatten 80 ml
- Extra virgin olivolja 3 msk
- Torrjäst för matbröd 1 påse
- Socker 1 tsk
- Salt 2 tsk
- - Förbered fyllningen:
- Medelstora aubergine 2
- Körsbärstomater 200 g
- Basilika 1 litet knippe
- Parmesanost 50 g
- Extra virgin olivolja efter smak
Steg
1. Börja med att tvätta auberginen, ta bort stjälkar och skär dem i 1 cm tjocka skivor.
Strö salt över dem, låt dem "svetta" under vikter ungefär en timme och skölj dem sedan under rinnande vatten och klappa bort vattnet. Sedan, tvätta tomaterna och skär dem i klyftor.
2. Häll därefter en generös mängd extra virgin olivolja i en non-stick stekpanna, och när den är uppvärmd, tillsätt aubergineskivorna.
Stek på medelvärme, rör om i ca 25 minuter.
Nu är det dags att tillsätta tomater och basilika och tillaga i 5-10 minuter.
Lägg grönsakerna åt sidan på ett fat.
3. Gå över till degen: i en skål, blanda mjöl med rumstempererad mjölk, vatten, salt, socker, bakpulver och olja för att forma en mjuk men fast deg.
Ställ åt sidan i cirka 20 minuter.
4. Dela sedan degen i två halvor, den ena större än den andra, och platta ut båda med en kavel.
Tillsätt lite olja i non-stick stekpannan som användes tidigare och sätt på spisen.
Lägg den största degskivan i botten på stekpannan, lägg på auberginen och strö över Parmesanost.
Täck sedan med den andra degskivan och stäng foccacian genom att försluta kanterna tätt.
5. Täck med ett lock och tillaga i 7 minuter på varje sida. Servera rykande varm.