Hav och land möts i denna delikata rätt: ett perfekt sätt att förstärka mullens lätta smak och samtidigt framhäva sidogrönsakerna.
Ingredienser
- Röda mullefiléer 320 g
- Grönsaker (aubergine, morötter, zucchini) 300 g
- Ägg 2
- Grissini 200 g
- Vitt mjöl efter smak
- Jordnötsolja att steka i rikligt
- Salt efter smak
Steg
1. Vispa äggen i en skål, doppa rödmullefiléerna i smeten och låt eventuellt överflöd rinna av.
2. Hacka grissini och rulla filéerna i den malda blandingen.
3. Tvätta aubergine, morötter och zucchini, och skär dem i stavar.
4. Placera en panna med olja på spisen.
5. Värm den till 180°
6. Doppa några rödmullefiléer åt gången och, när de är gyllene, låt rinna av och lägg dem på absorberande papper.
7. Mjöla sedan snabbt grönsakerna och fritera dem.
8. Till sist, strö salt på filéerna och grönsakerna och servera dem rykande varma.