De fyllda kronärtskockorna i pannan kan serveras som tillbehör eller huvudrätt, speciellt i det här receptet där kronärtskockans lätt bittra smak balanseras av ostens sötma
Ingredienser
- Kronärtskocka 4
- Skivor av dagsgammalt bröd 2
- Pecorino-ost 50 g
- Trådig ost av edam-typ eller mozzarella 50 g
- Parmesanost 30 g
- Timjan Några kvistar
- Persilja Några blad
- Mynta Några blad
- Extra virgin olivolja efter smak
- Vitlök 1 klyfta
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Ta bort de hårda yttre bladen från kronärtskockorna och rengör insidan av kronärtskockorna genom att ta bort bladen från hjärtat och hårstrån med knivspetsen.
2. Förbered fyllningen: ta bort kanterna från brödet och blanda med ostar, timjan, persilja och mynta.
3. Fyll varje kronärtskocka och tryck till fyllningen väl.
4. Slå på hällen och använd en tillräckligt stor kastrull.
5. Lägg några matskedar extra virgin olivolja i pannan, lägg i vitlöksklyftan och några timjankvistar: lägg försiktigt kronärtskockorna i pannan så att fyllningen inte kommer ut under tillagningen.
6. Krydda med salt och peppar, koka på medelvärme i 1 timme och täck med lock.
7. Tillsätt eventuellt en matsked vatten för att få kronärtskockorna att koka bättre. Servera varm.