Vad kan vara bättre än en krämig soppa att värma sig med under vintern? Den delikata soppan förstärks av svampens intensiva smaker. Den här rätten är en garanterad succé.
Ingredienser
- Rengjord och skivad svamp 250 g
- Smör eller margarin 30 g
- Fint skivad lök 1 liten
- Mjöl 1 ½ matsked
- Mjölk 250 ml
- Grönsaksbuljong 500 g
- Salt och peppar en nypa
Steg
1. Smält smöret i 1-2 minuter på 350 W i ett mikrovågssäkert kärl.
2. Tillsätt svamp och lök. Laga i 8-10 minuter på 750 W. Rör om efter halva tiden. Tillsätt mjölet och rör om.
3. Tillsätt buljongen gradvis under omrörning.
4. Placera fatet i mikrovågsugnen och tillaga i 6-7 minuter på 750 W. Rör om två gånger under tillagningen. Tillsätt sedan mjölken och rör om. Laga i 3-4 minuter på 750 W. Blanda väl. Tillsätt salt och peppar eller sojasås efter behag och servera.
5. För det där lilla extra: garnera med färsk, hackad persilja och servera med rostat bröd.