Tortellini är en klassiker i det italienska köket, men oroa dig inte: att göra dem hemma är enklare än du tror. Bland alla möjliga fyllningar är auberginefyllningen en av de mest väldoftande, speciellt om du serverar den med en ragù av grönsaker.
Ingredienser
- Färsk pasta 300 g
- Aubergine 500 g
- Schalottenlök 1
- Färska, finhackade tomater 80 g
- Basilika några blad
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Salt och peppar efter smak
- - Till grönsaksragùn:
- Zucchini 200 g
- Morötter 150 g
- Selleristjälk 1
- Vitlöksklyfta 1
- Basilika några blad
- Riven Parmesanost 30 g
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Låt oss börja med ragù!
2. Tvätta och tärna grönsakerna.
3. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt vitlöken.
4. Lägg i morötterna och sellerin i kastrullen. Rör runt i 3 minuter, tillsätt 5 matskedar vatten och en nypa salt. Låt vara på medelvärme i 10 minuter.
5. Därefter är det dags att lägga till zucchini. Håll nu pannan på värmen i 3-4 minuter till. Tillsätt sedan basilika, salt och peppar efter smak.
6. Förbered pastan
7. Tvätta auberginerna. Dela dem på längden på mitten och skär köttet rakt över. Sätt in auberginerna i ugnen på 200° och grädda i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen, gröp ur köttet med en sked och hacka fint.
8. Finhacka schalottenlöken och fräs i olja. Tillsätt auberginemassan och de tärnade tomaterna tillsammans med salt och peppar och fortsätt koka. Håll pannan på värmen tills såsen (som blir din fyllning för tortelli) har reducerats. Hacka till sist basilikan och tillsätt den i såsen.
9. Kavla ut den färska pastan mycket tunt, lägg blandningen ovanpå och vik ihop tortellini.
10. Ställ kastrullen med vattnet på spisen.
11. Koka upp allt.
12. Koka tortellinin i 3-4 minuter, låt rinna av, smaka av med grönsaksrätten och parmesan och servera varm.