Med denna vackra och fräscha sallad på årets julbord kommer du garanterat att imponera på gästerna. Prova vår ambassadör Mattias Larssons recept på julig, varm rödkålssallad som toppas med apelsin, valnötter och ädelost.
Ingredienser
- Apelsiner 2
- Rödkål 650 g
- Äppelcidervinäger ¾ dl
- Honung 2 msk
- Ädelost 150 g
- Valnötter 1 dl
- Hackad persilja 2 msk
- Olja och salt
Steg
1. Finriv det yttersta skalet från apelsinerna och skär ut apelsinfiléer.
2. Strimla rödkålen.
3. Värm en stekpanna med olja till medelhög temperatur. Fräs rödkålen ett par minuter och häll därefter på vinäger, honung, apelsinskal och en nypa salt. Puttra vidare i ett par minuter och lägg sen upp rödkålsalladen i en skål.
3.
4. Toppa med apelsinfiléerna, krossa och strö över valnötterna.
5. Avsluta med att smula över ädelost och strö över lite persilja. Tips! Rödkålssalladen passar även väldigt bra till stekt kalkon eller kyckling.
5.