Letar du efter en ovanlig efterrätt? Ångkokta kinesiska päron är en god efterrätt som är enkel att tilllaga och som låter dig avsluta varje måltid med en exotisk touch.
Ingredienser
- Wiliamspäron 6
- Rödvin 1 glas
- Vitt vin 1 glas
- Strimlat citronskal 1
- Florsocker 25 g
Steg
1. Skala päronen men lämna några skalstrimlor till att dekorera med.
2. Lägg päronen på ånggallret (sätt in) Strö florsocker och rivet citronskal över päronen. Häll på båda glasen vin.
3. Täck och tillaga i mikrovågsugnen i endast 6-10 minuter. Observera: tiden det tar att ångkoka päronen beror på hur mogna päronen är.
4. Placera päronen på ett serveringsfat och häll över några skedar vinsås.
5. Pudra med mer florsocker (efter behag) och dekorera med skalet.