Het eller varm, ensam eller tillsammans med krutonger, detta är den perfekta rätten att servera under de fräscha vårdagarna. Du kan servera som den är eller med en touch av kreativitet: möjligheterna är oändliga.
Ingredienser
- Färska skalade ärter 450 g
- Sallad 1 huvud
- Purjolök 1
- Vitlök 1 klyfta
- Chili 1
- Extra virgin olivolja 1 dl
- Salt och peppar efter smak
- Kokt sparris 100 g
- Basilika några blad
Steg
1. Tvätta salladen, ta bort de skadade bladen och skär i strimlor. Rensa purjolöken och skär den i tunna ringar.
2. Ställ en kastrull på hällen.
3. Tillsätt ärtorna och purjolöksringarna och häll i ca 3/4 liter vatten.
4. Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 20-25 minuter
5. I slutet av tillagningstiden, tillsätt salladsstrimlorna, salt och peppar.
6. Det är nu dags att blanda blandningen långsamt, tillsätt olja i tunna trådar och, om nödvändigt, sikta den.
7. Servera den tjocka krämen av gröna ärtor med krutonger eller stekta fiskfiléer.
8. ALTERNATIV
9. Du kan lägga till 100 gram kokt sparris och några basilikablad innan du blandar.