Hemligheten bakom en god pasta, förutom att koka den "al dente", är en sås som är värd sitt namn. Den här aubergine- och zucchinisåsen, med sin rustika och hemgjorda smak, är en av dem. Den perfekta lösningen för att göra en vegetarisk och välsmakande rätt.
![Aubergine- och Zucchinisås ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/8ac25284-0218-4af2-b860-e33a43023476/jsind9/std/400x0/8dc60a34-eggplant_and_zucchini_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Tomatsås 300 g
- Aubergine 1
- Zucchini 2
- Vitlök 1 klyfta
- Basilika och mejram några kvistar
- Extra virgin olivolja 3 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Rensa aubergine och zucchini och skär dem i tärningar.
2. Placera pannan på hällen.
3. Tillsätt oljan, vitlöksklyftan och några blad, tillsätt auberginerna och zucchini, fräs i 3-4 minuter.
4. Lägg till tomatsåsen, salt och peppar; fortsätt koka i 15 minuter.
5. Ta bort vitlöksklyftan i slutet av tillagningen och strö över basilika och mejramblad