En bukett höstdofter med svamp, persilja, timjan och korv. Den starka smaken av Boscaiola-såsen, som gärna paras tillsammans med ett glas gott vin, återupplivar sinnena från den första förkylningen.
Ingredienser
- Tomatsås 500 ml
- Torkad svamp 100 g
- Kalvfärs 200 g
- Korv 50 g
- Persilja några kvistar
- Basilika några kvistar
- Timjan några kvistar
- Vitlök 1 klyfta
- Extra virgin olivolja efter smak
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Blötlägg den torkade svampen i rikligt med ljummet vatten i en halvtimme, byt vattnet två gånger.
2. Slå på hällen.
3. Lägg några matskedar extra virgin olivolja i en kastrull tillsammans med vitlöken, hackad persilja, basilika och timjan.
4. Låt det puttra i tre minuter och tillsätt sedan den avrunna torkade svampen och köttfärsen.
5. Bryn i 5 minuter på hög värme, blanda med vitt vin och låt det avdunsta.
6. Tillsätt tomatsåsen, salt och peppar och fortsätt koka i ca 45 minuter.