Om det stämmer att inte alla tycker om broccoli och blomkål, testa att servera dem som en delikat puré: en skvätt olivolja och denna delikatess är redo att vinna över alla, även de yngre vid matbordet.
Ingredienser
- Broccolibuketter 500 g
- Blomkål 500 g
- Vitlök 1 klyfta
- Timjan några kvistar
- Extra virgin olivolja 4 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Rengör broccolin och blomkålen genom att ta bort de hårdaste delarna av stjälken. Dela dem i buketter.
2. Sätt en kastrull på hällen, tillsätt 1 liter vatten, en vitlöksklyfta och några blad timjan och salt.
3. Koka upp och ta bort vitlöken.
4. Tillsätt broccolin och blomkålsbuketterna.
5. Koka i 12-15 minuter tills de är mjuka; blanda med hjälp av en stavmixer, tillsätt oljan långsamt. Krydda med hackad timjan och peppar.