Guacamole är en sås huvudsakligen gjord av lime och avokado. Såsen har en lång historia och rötterna går tillbaka till den aztekiska kulturen. Styrkan är att den är så mångsidig, vilket gör att du kan servera den även med kötträtter, som i det här receptet.
Ingredienser
- Fläskkött 200 g
- Korv 200 g
- Peppar 1
- Rosmarin
- Lime 1
- Extra virgin olivolja
- Lagerblad
- Salt och peppar efter smak
- - Förbered guacamolen:
- Avocado 1
- Tomat 1
- Stark chili 1
- Halv smålök
- Kummin 1 nypa
- Saft av en halv citron
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Hackad koriander eller persilja
- Salt och peppar
Steg
1. Förbered guacamolesåsen: Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och lägg fruktköttet i en skål, mosa det med en gaffel, strö över limejuice, smaka av med olja, salt och peppar.
2. Skär tomat och lök i små tärningar, hacka koriander, chili, tillsätt spiskummin och blanda.
3. Skär fläsket i tärningar, rengör paprikan och skär den i små bitar, skär limen i klyftor och korven i bitar.
4. Förbered spetten, omväxlande kötttärningar, korv, limeskivor, peppar och lagerblad, pensla dem med olja, krydda med salt och peppar.
5. Sätt grillen på hällen.
6. Låt det värmas upp.
7. Lägg på spetten och stek dem i 7 minuter på varje sida.
8. Servera spetten tillsammans med guacamolsåsen.