Bläckfisk är ett bra alternativ till kött på grillen, särskilt på sommaren. Varför inte ge dem ett lyft med en fräsch citrussås?
Ingredienser
- Bläckfisk 8
- Zest av en citron 1
- Zest och saft av en apelsin 1
- Kapris 1 handfull
- Persilja några blad
- Vitlök 1 klyfta
- Extra virgin olivolja efter smak
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Rengör bläckfisken väl.
2. Lägg dem i en skål med saften av en citron, två matskedar extra virgin olivolja, en vitlöksklyfta, salt och peppar.
3. Låt stå i 20 minuter.
4. Sätt på hällen.
5. Stek bläckfisken ca 5-7 minuter per sida.
6. Förbered dressingen: hacka den tidigare avsaltade kaprisen, skalet av en apelsin, skalet av en citron och några bladpersilja med en kniv.
7. Blanda med apelsinjuicen och några matskedar extra virgin olivolja.