Kalkonköttet är ett av de lättaste kötten och just för att det är så delikat är det viktigt att para det med rätt ingredienser. Med denna kombination av citron, spenat och valnötter är du säker på att servera en balanserad och smakrik rätt.
Ingredienser
- Fjärilsskuret kalkonbröst 1
- Bacon 150 g
- Trådig ost av Edam-typ 70 g
- Spenat, kokt och väl avrunnen 500 g
- Zest av två citroner
- Valnötter 100 g
- Salvia och rosmarin efter smak
- Vitt vin Halvt glas
- Vitlök 1 klyfta
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Krydda kalkonen med salt och peppar.
2. Fyll med spenat, hackade nötter, rivet citronskal och edamost.
3. Gör en rund form, fyll med bacon och knyt med en steksnöre.
4. Sätt på hällen och ställ en stor kastrull med höga kanter på.
5. Häll i extra olivolja, tillsätt vitlöksklyfta, salvia och rosmarin.
6. Tillaga kalkonen på medelvärme och lägg i pannan.
7. Stek alla sidor, avglasera med vitt vin, låt avdunsta, tillsätt salt och peppar och täck.
8. Grädda på medelvärme i ca 50 minuter, ta av locket under de sista 10 minuterna.