Salmoriglio är den mest kända traditionella sicilianska såsen som används för att krydda grillat kött och fisk. Den är uppkallad efter oregano, som är en av huvudingredienserna. I denna aromatiska version används mynta istället för oregano och apelsin tillsätts för en extremt intressant kombination.
![Havsabborrefilé med salmoriglio-sås ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/910149f2-b2ec-4d33-a842-f18f43ff66d7/image/f3420d96-sea_bass_fillet_with_salmoriglio_sauce-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Ingredienser
- Havsabborrefilé, 150 g styck 4 av 150 g styck
- Citron 1
- Apelsin 1
- Vitlök 2 klyftor
- Mint 2 blad
- Extra virgin olivolja 4 msk
- Salt en nypa
- Vitpeppar en nypa
Steg
1. Emulgera apelsin- och citronsaften i en skål med olja, malen mynta, salt och peppar.
2. Doppa havsabborrefiléerna, skurna diagonalt, i oljan och citrusblandningen för att marinera.
3. Lägg havsabborrefiléerna på Crispplattan, torka torrt efter marinering.
4. Placera Crispplattan i mikrovågsugnen, välj CRISP och ställ in tillagningstiden på 8 minuter.
5. När filéerna är klara, garnera med lite citronskal och apelsinskal, tillsätt sedan oljeblandningen och citrusjuice och servera.