Havsrudan är en lätt och väldoftande fisk. Försök att framhäva dess arom med lite apelsinskal och några fänkålsfrön; du kommer att få en utsökt huvudrätt.
Ingredienser
- Havsrudafiléer 4
- Fänkål 2
- Vitt vin Halvt glas
- Smör 30 g
- Apelsinskal i remsor 1
- Olja 1 msk
- Basilika några blad
- Fänkålsfrön 1 tsk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Pensla havsrudafiléerna med olja, strö över fänkålsfrön, hälften av den hackade basilikan och några remsor apelsinskal, salt och peppar
2. Rengör fänkålen och skär i tunna skivor.
3. Sätt en kastrull på hällen.
4. Tillsätt smöret och låt det smälta.
5. Tillsätt fänkålen, bryn dem i 2 minuter, tillsätt salt, häll på det vita vinet och låt det avdunsta.
6. Ställ fänkålen åt sidan och lägg havsruxfiléerna i pannan; bryn dem på båda sidor; tillsätt fänkålen igen, strö över basilika och det återstående apelsinskalet. Servera omedelbart