En modern, utsökt ångad fisksoppa serverad med en välsmakande kall kräm. En rätt med många olika smaker men ändå behagligt lätt och välbalanserad.
Ingredienser
- Röda jätteräkor 4
- Rensad bläckfisk 50 g
- Färsk tonfisk 50 g
- Havsabborrefilé 200 g
- Blåmusslor 200 g
- Vongolemusslor (hjärtmusslor) 200 g
- Basilika 2 blad
- Mejram 2 blad
- Plommontomater 200 g
- Pinjenötter 1 msk
- Rosépeppar 1 msk
- Extra virgin olivolja 3 msk
- Vitpeppar 1 nypa
Steg
1. Skär körsbärstomaterna på mitten och lägg dem i en skål med pinjenötter, olja, basilika, salt och peppar. Blanda och låt stå.
2. Skiva tonfisken fint med en kniv för att få en tartar och ställ åt sidan.
3. Fyll botten av ångkokaren med vatten till angiven nivå. Tillsätt resterande basilika, mejram och rosa peppar och lägg i den djupaste delen av ångkokaren.
4. Placera blåmusslorna och vongolemusslorna i behållaren, täck till mittennivån, tillsätt vatten till angiven nivå och sätt i den andra nedre behållaren.
5. Lägg fisken i behållaren och stäng med locket till ångkokaren.
6. Lägg tomatkrämen på botten av tallriken och tillsätt den ångade fisken.
7. Lägg i skaldjuren och garnera med örter blandade i olja och ätbara blommor.