Möra skivor som inte kompenserar med smak, i kombination med en fräsch, färgstark sås. Detta recept har köttet i fokus tillsammans med livliga toner av timjan, mynta, citron och persilja: en touch av sommar perfekt för alla årstider.
Ingredienser
- Oxbiff 4 skivor
- Gula och gröna paprikor 100 g
- Tomater 100 g
- Rödlök 50 g
- Timjan, persilja och mynta 1 litet knippe
- Saft från en halv citron
- Extra virgin olivolja 4 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Tvätta paprikan och tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i mycket små tärningar.
2. Skala löken och hacka den fint.
3. Finhacka de aromatiska örterna, ringla över stekbitarna med oljan, strö över de strimlade örterna och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg alla grönsaker i en skål och tillsätt citronsaft, resterande olja, örter, salt och peppar.
5. Placera gallret på hällen.
6. Slå på hällen.
7. Lägg bitarna av biff ovanpå
8. Grilla varje sida i 3-4 minuter.
9. Servera varm med grönsakssåsen.