En riktig hösträtt, i form och ingredienser. Den ovanliga kombinationen av pumpa och kastanjer är faktiskt typisk för det franska köket. Det knapriga baconet uppväger sötman hos grundingredienserna och ger detta recept den rätta balansen av smaker.
Ingredienser
- Pumpa 500 g
- Kastanjer 200 g
- Vitlök 1 klyfta
- Timjan några kvistar
- Extra virgin olivolja efter smak
- Salt och peppar efter smak
- Krispig bacon 100 g
Steg
1. I en stor gryta, lägg den rengjorda pumpan utan frön och skal, de skalade kastanjerna, vitlöksklyftan, en nypa salt, hälften av den exfolierade timjan, två matskedar extra virgin olivolja och cirka en liter vatten.
2. Slå på hällen, placera dig över grytan och koka på medelvärme tills pumpan faller isär och kastanjerna blir mjuka.
3. Mixa med en stavmixer och tillsätt en droppe extra virgin olivolja rå, doftad med färsk timjan, peppar och servera på tallrikar tillsammans med knaprig bacon.