Kungsräkor, ananas och en lätt sås gjord på grekisk yoghurt och avokado: en tropisk kombination som tar dina sinnen till en karibisk strand. Det perfekta receptet för att briljera med en aperitif eller en huvudrätt, kanske på sommarkvällarna.
Ingredienser
- Stora räkor 12
- Lime 2
- Lagerblad 8
- Extra virgin olivolja
- Halv ananas
- Salt efter smak
- - Förbered avokadosåsen:
- En mogen avokado 1
- Grekisk yoghurt 120 g
- Mynta några blad
- Extra virgin olivolja 1 msk
- Salt och svartpeppar efter smak
Steg
1. Skala räkorna, ta bort den inre svarta och skölj dem under rinnande vatten.
2. Lägg dem i en marinad gjord med saften av en halv lime, en matsked extra virgin olivolja, salt och peppar i 30 minuter.
3. Rengör ananasen och skär den i klyftor.
4. Forma spetten genom att varva en räka, ett lagerblad, en limeskiva och en klyfta ananas.
5. Slå på hällen och värm upp plattan. Stek spetten på hög temperatur ett par minuter på varje sida.
6. Servera med en sås som erhållits genom att blanda avokadon med den grekiska yoghurten, några myntablad, salt, peppar och en matsked extra virgin olivolja.