Med detta recept har du tiden på din sida; även i sista minuten och med få ingredienser kan du servera en lyckad huvudrätt, speciellt med hjälp av den milda smaken av purjolök som faller de flesta i smaken.
Ingredienser
- Fläskkarré 400 g
- Rengjord purjolök, blancherad i vatten 200 g
- Bacon 80 g
- Rosmarin och salvia några kvistar
- Extra virgin olivolja 1 msk
- Vitt vin 2 dl
- Vitlök 1 klyfta
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Låt oss börja med att skiva karrén och ta bort eventuella feta delar. Hacka sedan några blad rosmarin och salvia.
2. Tillsätt salt och peppar på varje skiva, strö över hackade örter, lägg en bit purjolök i mitten och rulla ihop.
3. Slå in varje rulle i en skiva bacon och fäst med en tandpetare.
4. Placera sedan pannan på spisen.
5. Tillsätt sedan den lätt krossade vitlöken, några blad salvia och rosmarin, och värm upp.
6. Dags att tillsätta rulladerna och låt dem bryna ordentligt på alla sidor, krydda med salt och peppar.
7. Tillsätt sedan vitt vin, låt hälften av det avdunsta, häll på lite vatten och fortsätt tillaga i 10 minuter med locket på. Servera varmt.