En helt grön rätt, med många olika aromer och en smaksättning med Champagnevinäger och aromatiska örter.

Ingredienser
- Gröna bönor 50 g
- Friggitelli (söt italiensk paprika) 50 g
- Mangoldblad 4
- Zucchini med blommor 100 g
- Zucchiniblommor 4
- Champagnevinäger 20 ml
- Persilja 20 g
Steg
1.
Skär zucchini i bitar, på längden och blommotiv.
2.
Lägg olja, kryddor, champagnevinäger, salt och peppar i mixern.
3.
Mixa i 2 minuter och sila blandningen till en slät, sammetslen sås.
4.
Skiva Friggitelli-peppar och halvera haricots verts på längden.
5.
Fyll botten av ångkokaren med vatten till angiven nivå, sätt i korgen och lägg alla hackade grönsaker i den. Täck sedan med lock.
6.
Placera ångskålen i mikrovågsugnen, välj ångfunktionen och ställ in tillagningstiden på 6 minuter.
7.
Lägg grönsakerna på tallriken och gör en liten hög, krydda med oljan och kryddblandningen och garnera med ätbara blommor.