Lyckligtvis hör skaldjur inte bara till sommaren. I den här snabba soppan hittar du räkor, babybläckfisk, drakhuvudfisk, knot och calamari. Vad saknas? En tjock skiva rostat bröd att doppa i den läckra varma soppan.
![Snabb Fisksoppa ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/f38c4e25-d651-441b-9fb0-bb9ec5799123/jsind9/std/400x0/2c8c05af-quick_fish_soup-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Färsk blandad fisk (exempelvis röd fisk, knot, bläckfisk, räkor) 1,5 kg
- Saffran 1/2 påse
- Selleri 1 stjälk
- Morot Halv
- Purjolök 1 liten
- Fänkål 1 bit
- Mogna och fasta tomater 4
- Persilja 1 litet knippe
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Vitt vin 1 glas
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Rengör bläckfisken dela upp dem i två delar. Skala räksvansarna, tvätta dem och lägg dem åt sidan. Filéa fisken och skär dem i skivor.
2. Skala och kärna ur tomater och hacka fruktköttet.
Rensa och tärna selleri, purjolök, morot och fänkål.
3. Ställ grytan på spisen med 1 liter vatten, vin och salt, tomater och tärnade grönsaker.
4. Koka nu upp och tillsätt sedan bläckfisk, fiskbiffar, räkor och saffran.
5. Sjud i 15 minuter.
6. Dags att ta av från värmen, strö över hackad persilja, lite mald peppar och ringla över olja.
7. Servera varm tillsammans med skivor rostat bröd, om så önskas.