En huvudrätt som är snabb att tillaga, perfekt att förvara i kylen och servera ljummen. Kombinationen av socker och vinäger ger inte bara den behagliga sötsyrliga smaken, den hjälper även maten att hålla längre.
Ingredienser
- Mellanstora zucchini 6
- Torkade tomater 6
- Pinjenötter 50 g
- Mynta några blad
- Smör En klick
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Salt och peppar efter smak
- Vinäger Halvt glas
- Socker 2 msk
Steg
1. Tvätta zucchinierna, ta bort ändarna och skär dem i stavar.
2. Sätt på hällen.
3. Lägg smöret och oljan, vitlöksklyftan och hälften av den hackade myntan med en kniv: låt det smaka i några minuter och tillsätt sedan pinjenötter och zucchini.
4. Tillaga på medelvärme utan lock, rör om ofta i cirka 20 minuter, tillsätt salt, peppar och de tärnade torkade tomaterna.
5. Blanda sockret med vinägern och häll det över zucchinierna: låt det avdunsta och fortsätt koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt om det behövs och servera ljummen.