Varför välja mellan en svamp- och en saffransrisotto? Det är enkelt att kombinera smakerna från dessa båda underbara, klassiska rätter i ett recept som kommer att tillfredställa även de mest förfinade smaklökarna.
Ingredienser
- Hackad lök 1 liten
- Vitlöksklyfta 1 krossad
- Smör 25 g
- Svamp 30 g torkad
- Saffran 1 portonspåse
- Ris 350 g
- Torrt vitt vin 100 ml
- Riven ost 50 g
- Kokande buljong - buljongen kan värmas i ett mikrovågssäkert kärl i 5-6 minuter. 700 ml
Steg
1. Blötlägg svampen i varmt (ej kokande) vatten tills svampen är mjuk. Häll av allt överskottsvatten. Hacka svampen grovt och blanda med den hackade löken, vitlök och smöret i ett mikrovågssäkert kärl. Täck och placera i mikrovågsugnen i 4 minuter på 750 W. Rör om en gång efter halva tiden.
2. Tillsätt riset och vinet, rör om och placera i mikrovågsugnen utan lock i 3 minuter på 750 W.
3. Häll i den kokande buljongen och saffranet. Rör om, täck och laga i 6-7 minuter på 750 W. Rör försiktigt om i blandningen igen och fortsätt laga i 7-8 minuter på 750W.
4. Tag ut ur mikrovågsugnen, tillsätt den rivna osten och rör väl. Krydda efter behag och låt stå i några minuter innan servering.