Svamp- och saffransrisotto

  • Kopiera länken till urklipp
Svamp- och saffransrisotto main image
Relaterad produkt:
Whirlpool mikrovågsugnar: perfekt, snabb och jämn matlagning
UPPTÄCK MER
Förmåga
Medium
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
27 Minuter
Portioner
4 personer
Varför välja mellan en svamp- och en saffransrisotto? Det är enkelt att kombinera smakerna från dessa båda underbara, klassiska rätter i ett recept som kommer att tillfredställa även de mest förfinade smaklökarna.
Svamp- och saffransrisotto ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Hackad lök 1 liten
  • Vitlöksklyfta 1 krossad
  • Smör 25 g
  • Svamp 30 g torkad
  • Saffran 1 portonspåse
  • Ris 350 g
  • Torrt vitt vin 100 ml
  • Riven ost 50 g
  • Kokande buljong - buljongen kan värmas i ett mikrovågssäkert kärl i 5-6 minuter. 700 ml

Steg

1. Blötlägg svampen i varmt (ej kokande) vatten tills svampen är mjuk. Häll av allt överskottsvatten. Hacka svampen grovt och blanda med den hackade löken, vitlök  och smöret i ett mikrovågssäkert kärl.  Täck och placera i mikrovågsugnen i 4 minuter på 750 W. Rör om en gång efter halva tiden.
2. Tillsätt riset och vinet, rör om och placera i mikrovågsugnen utan lock i 3 minuter på 750 W.
3. Häll i den kokande buljongen och saffranet. Rör om, täck och laga i 6-7 minuter på 750 W. Rör försiktigt om i blandningen igen och fortsätt laga i 7-8 minuter på 750W.
4. Tag ut ur mikrovågsugnen, tillsätt den rivna osten och rör väl. Krydda efter behag och låt stå i några minuter innan servering.
Whirlpool mikrovågsugnar: perfekt, snabb och jämn matlagning

Relaterad produkt:

Whirlpool mikrovågsugnar: perfekt, snabb och jämn matlagning

Vi erbjuder ett brett utbud av fristående mikrovågsugnar eller inbyggda mikrovågsugnar för att laga mat, grilla, baka... och förbereda dina rätter med ett perfekt resultat på rekordtid!
Relaterade recept