En rätt tillägnad dig som älskar att arbeta med kvalitetsingredienser i köket och som alltid letar efter recept som förhöjer dem utan att ta över deras smak. I detta recept är tonfisk fortfarande i centrum, medan en blandning av grovhackade frön och kryddor bidrar till att lyfta smaken.
Ingredienser
- Tonfisk 1 400 g filé
- Timjan några kvistar
- Pumpafrön 30 g
- Solrosfrön 30 g
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Dela tonfisken i 4 cm tjocka skivor, pensla dem med olja och strö över timjan, salt och peppar.
2. Grovhacka pumpan och solrosfröna.
3. Varva tonfiskbiffarna med fröna.
4. Placera plattan på hällen.
5. Låt det värmas upp.
6. Lägg tonfisken ovanpå och bryn den i 3 minuter, vänd den på alla sidor.
7. Servera den skuren i skivor med grönsaker