En enkel ingrediens som aubergine blir något unikt med rätt kombination av örter och kryddor som skapar en karusell av sensationer när du smakar på detta enkla men spännande recept
Vegansk
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Aubergine
600 g
Spiskummin
1/2 tsk
Gurkmeja
1/2 tsk
Dill
1 knippe
Koriander
1 knippe
Persilja
1 knippe
Solrosolja
4 msk
Rostade sesamfrön
1 msk
Salt
Steg
1.
Skär auberginerna i fjärdedelar på längden och lägg dem på en lämplig mikrovågsugnssäker plåt
2.
Blanda kryddorna i en skål
3.
Tillsätt en skvätt olja på auberginen och strö över kryddorna
1.
2.
3.
4.
Ställ in varmluftsfunktionen på 200°C och välj tiden 25 minuter
5.
Sätt i zucchinin och tryck på Start för att börja tillagningen
6.
Hacka under tiden koriander, dill och persilja
4.
5.
6.
7.
När zucchinin är klar, ta ut den ur mikrovågsugnen och låt svalna
8.
Gröp ur fruktköttet från skalet med en sked
9.
Mosa med en gaffel för att få en kornig massa
7.
8.
9.
10.
Tillsätt hackade örter och flytta över i en skål
11.
Strö över rostade sesamfrön och servera med några skivor bröd