Att knåda bröd är en riktig stressdämpare, det får oss att slappna av och är bra för vårt välmående... och garanterar utmärkta resultat i köket.
Ingredienser
- Fullkornsmjöl 200 g
- Vetemjöl special 200 g
- Vatten 250 ml
- Torkad surdeg 30 g
- Gurkmeja 1 msk
- Rödbeta 1
- Avokado 1
- Tomat 2
- Smörgåskrasse (eller sallad) 30 g
- Olivolja extra virgin
- Salt
- Peppar
Steg
1. Mixa rödbetorna kort för att få saft. Sila saften i en skål och ställ åt sidan
2. Lägg hälften av mjölet, bakpulver och salt i en skål
3. Tillsätt gurkmeja och häll i vattnet
1.
2.
3.
4. Börja knåda med hjälp av en träslev
5. Tillsätt resten av mjölet, jäst och vatten i skålen med rödbetsjuicen
6. Täck över med plastfolie och låt jäsa i ugnen med hjälp av jäsfunktionen
4.
5.
6.
7. När degen är jäst lägger du över den i 2 brödformar
8. Ställ in ugnen på varmluft med ånga och välj temperaturen 190°C
9. Grädda formarna med bröden
7.
8.
9.
10. Skiva under tiden tomaterna och avokadon, smaksätt med olja, salt och peppar och ställ åt sidan
11. När det är klart, ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna
12. Skär bröden i fingertjocka skivor
10.
11.
12.
13. Fyll med avokado, tomat och sallad och växla mellan de olika färgerna
14. Skär i trekanter. Kan serveras tillsammans med mosad avokado
13.
14.